Νέα

Ενημερώσεις αγοράς Ακινήτου

Συνταγή για κέρδη στην αγορά ακινήτων

Τα “μετρά” στην επιτυχημένη πώληση ενός ακινήτου. Τι δείχνουν οι έρευνες. Το μέγεθος του ακινήτου, τα υπνοδωμάτια, το πάρκινγκ και η κουζίνα. Γιατί θα δυσκολευθείτε με την πώληση του… μεγαλύτερου σπιτιού σε μια δεδομένη περιοχή.

 Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι για την αγορά ενός σπιτιού αυτό που μετρά μόνο είναι η περιοχή. Λάθος! Στατιστικές αναλύσεις που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα έδειξαν ότι αυτό που «μετρά» είναι: Το σωστό σπίτι στη σωστή περιοχή.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι, ακόμα και αν ένα ακίνητο βρίσκεται σε μία πολύ καλή περιοχή, αυτό δεν πρόκειται να εξασφαλίσει ιδιαίτερα κέρδη αν δεν είναι προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων ακινήτων της περιοχής. H έρευνα εστιάστηκε στο ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, ώστε το ακίνητο να είναι ένα «τυπικό ακίνητο» της περιοχής.

Μέγεθος

Σε κάθε κατοικημένη περιοχή, τα σπίτια ποικίλλουν σε μέγεθος και δωμάτια. «Κλειδί» της επιτυχίας είναι να εξασφαλίσετε ότι το σπίτι που σας ενδιαφέρει δεν έχει μεγάλες διαφορές από τα άλλα σπίτια της περιοχής. Για παράδειγμα, αν έχετε το μεγαλύτερο σπίτι της περιοχής, το πιο πιθανό είναι ότι θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε ενδιαφερόμενο. Και ξέρετε γιατί;

Διότι αυτοί που αγοράζουν σε μία περιοχή έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες και απαιτήσεις. Αλλά και σε αυτό υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Δηλαδή αν ο κανόνας είναι αμείλικτος για τα υπερβολικά μεγάλα σπίτια, δεν ισχύει το ίδιο για τα σπίτια μικρού και μεσαίου μεγέθους. Ακόμα και σε πολύ ακριβές περιοχές, π.χ. Ψυχικό και Προεδρικό Μέγαρο, όπου τα σπίτια είναι άνω των 150 τ.μ., ένα μικρό και μεσαίου μεγέθους διαμέρισμα «κρατά» την τιμή του και μπορεί να προσφέρει και μεγαλύτερες αποδόσεις.

Υπνοδωμάτια

Τα σπίτια με δύο και τρία υπνοδωμάτια είναι τα πιο δημοφιλή μεταξύ των αγοραστών. Αν επιλέξετε ένα τέτοιο σπίτι, τότε όταν θα έλθει η ώρα να το πουλήσετε ή και να το νοικιάσετε, θα έχετε πολύ περισσότερους ενδιαφερόμενους σε σύγκριση με το αν είχατε ένα σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο και μεγάλους χώρους υποδοχής. Οι ντουλάπες είναι εξαιρετικά επιθυμητές για την κύρια κρεβατοκάμαρα. Για το υπόλοιπο του σπιτιού, πρέπει να είστε σίγουροι ότι υπάρχει άφθονος χώρος αποθήκευσης.

Πάρκινγκ

Ένας χώρος στάθμευση αυξάνει την αξία μεταπώλησης. Αν η πολυκατοικία είναι παλιά και δεν προσφέρει αυτό το έξτρα, πρέπει να είστε σίγουροι ότι προσφέρονται θέσεις στάθμευσης σε ιδιωτικά γκαράζ και μάλιστα σε προσιτή τιμή.

Η κουζίνα

Η κουζίνα είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού. Οι μεγαλύτερες κουζίνες είναι σαφώς πιο επιθυμητές και μπορεί να προσελκύσουν το ενδιαφέρον. Αν μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει ο χώρος ως πρόχειρη τραπεζαρία ή ακόμα και αν προσφέρεται για την τοποθέτηση μιας τηλεόρασης, πιστέψτε ότι μπορεί να «τραβήξει» προς τα πάνω σαν μαγνήτης την αξία του σπιτιού.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr