Διαδικασία Αγοράς Ακίνητου

Διαδικασία Αγοράς Ακίνητου


Girni-real-estate

Βήμα 1  Καθορίστε τα σωστά κριτήρια

Ο εξ’ αρχής σωστός καθορισμός των κριτηρίων αναζήτησης κατοικίας, θα σας βοηθήσει να γλυτώσετε κόπο, χρόνο και απογοήτευση. Θέστε με προτεραιότητα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρεί το ακίνητο που ψάχνετε, αποφεύγοντας έτσι να βρεθείτε σε κατάσταση σύγχυσης. Ζητήστε από έναν σύμβουλο της Girni Real estate  να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με το πού κυμαίνονται οι τιμές των ακινήτων στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Μερικά από τα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι: η οικονομική σας δυνατότητα , ο τύπος ακινήτου , η περιοχή & θέση του ακινήτου (αγορά, συγκοινωνίες, σχολεία) τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (εμβαδόν, όροφος, δωμάτια, έτος κατασκευής) Ο σαφής προσδιορισμός των κριτηρίων σας, θα μας βοηθήσει να σας φέρουμε γρήγορα κοντά με το ακίνητο που αναζητάτε.


 

Girni-Realestate-akinita-pieriasΒήμα 2  Εξασφάλιση χρηματικού ποσού

Σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αγοράς, θα πρέπει να έχετε αποφασίσει και εξασφαλίσει το χρηματικό ποσό που θα διαθέσετε για την αγορά ακινήτου, καθώς είναι καταλυτικός παράγοντας για την επίτευξη του στόχου σας. Στην περίπτωση που είναι αναγκαία η χορήγηση στεγαστικού δανείου , ο σύμβουλος αγοράς της Girni Real estate  αναλαμβάνει να σας ενημερώσει για τα τραπεζικά προγράμματα που υπάρχουν και τη διαδικασία δανειοδότησης και να βρει μαζί σας την καλύτερη δυνατή επιλογή.


Girni-Real-Estate-akinita-pieria-agora-spitiouΒήμα 3  Δήλωση ενδιαφέροντος

Ενημερώστε μας για τα κριτήρια αναζήτησης, είτε τηλεφωνικά στο +30 23510 62720, είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα ζήτησης ακινήτου. Zήτηση Aκινήτου. Και στις δύο περιπτώσεις ένας σύμβουλος της Girni Real estate θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

 

 

 


Girni-Real-Estate-search-homeΒήμα 4  Ενημέρωση διαθέσιμων ακινήτων

Μέσω της μηχανογραφημένης διαχείρισης των ακινήτων, ο σύμβουλος της Girni Real estate θα επιλέξει για εσάς και θα σας ενημερώσει για τα ακίνητα εκείνα που ανταποκρίνονται στα κριτήριά σας. Αναζήτηση Ακινήτου

 

 


Girni-Real-Estate-agora-spitiouΒήμα 5  Επίσκεψη σε ακίνητο

Κατά τη διάρκεια επισκέψεώς σας σε κάθε ακίνητο, παρατηρήστε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του ακινήτου βάση των προτεραιοτήτων που έχετε θέσει. Προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε από την εσωτερική διακόσμηση του ακινήτου, καλή ή όχι, καθώς αυτό θα αλλάξει σύμφωνα με το δικό σας γούστο. Αντ’ αυτού παρατηρήστε την εργονομία των χώρων, την εσωτερική διαρρύθμιση και τα υλικά κατασκευής. Μη διστάσετε να ζητήσετε επανάληψη της επίσκεψης στο ίδιο ακίνητο πριν λάβετε μία απόφαση. Ο σύμβουλος της Girni Real estate τηρεί την επαγγελματική υποχρέωση να σας υποδείξει τα προτερήματα του ακινήτου, αλλά και να σας ενημερώσει και για τυχόν ελαττώματα. Σεβόμενοι τον προσωπικό σας χρόνο, οι σύμβουλοι της Girni Real estate προγραμματίζουν τις υποδείξεις των ακινήτων σύμφωνα με το δικό σας καθημερινό πρόγραμμα.


Girni-Real-Estate-nomikos-simboulos-akinitouΒήμα 6  Επικοινωνία με νομικό σύμβουλο

Η καθοδήγηση ενός έμπειρου και έμπιστου νομικού συμβούλου, μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στην επιτυχή αγορά του ακινήτου. Καλό είναι να συνεργαστείτε με κάποιον που ειδικεύεται με τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

 

 


Girni-Real-Estate-danio-katikias

 

Βήμα 7  Προ έγκριση στεγαστικού δανείου

Καταλήγοντας στην απόφαση αγοράς συγκεκριμένου ακινήτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει την προ έγκριση του στεγαστικού σας δανείου πριν προχωρήσετε σε οικονομική πρόταση και διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.


Girni-Real-Estate-diapragmatefsi-spitiouΒήμα 8  Οικονομική Πρόταση & Διαπραγμάτευση

Ο σύμβουλος της Girni Real estate μεταφέρει άμεσα την οικονομική πρόταση που θα θέσετε, καθώς και για τον τρόπο και χρόνο πληρωμής. Σε περίπτωση μη συμφωνίας του ζητούμενου και προσφερόμενου ποσού, αναλαμβάνει τη μεταξύ διαπραγμάτευση, με γνώμονα τη διμερή διασφάλιση των συμφερόντων και την επίτευξη της συμφωνίας.

 


Girni-real-estate-simfonia-ke-elenxos-akinitouΒήμα 9  Συμφωνία & Έλεγχος Ακινήτου

Αφού συμφωνηθεί η τιμή πώλησης και οποιοιδήποτε επιπλέον όροι, που ικανοποιούν και τις δύο πλευρές, σας δίνεται ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να πραγματοποιήσετε το νομικό και τεχνικό έλεγχο του ακινήτου. Έχοντας ο πωλητής ετοιμάσει ένα πλήρη φάκελο με τους τίτλους του ακινήτου, ο σύμβουλός μας, αναλαμβάνει να τον μεταβιβάσει στο δικηγόρο σας. Ορίζεται εκ νέου επίσκεψη στο ακίνητο με τον υποψήφιο αγοραστή και το μηχανικό σας, προκειμένου να ολοκληρωθεί και ο τεχνικός έλεγχος του ακινήτου.


Girni-real-estate-dikaiologitika-fakelosΒήμα 10  Δικαιολογητικά Αγοράς

Συγκεντρώστε όλα τα επιπλέον απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα για την αγορά του ακινήτου. Ο νομικός σας σύμβουλος, ο συμβολαιογράφος και ο σύμβουλος ακίνητης περιουσίας, θα φροντίσουν για τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγησή σας.

 

 


Girni-Real-estate-ipografi-simboleoyΒήμα 11  Υπογραφή Συμβολαίων

Εφόσον έχουν συμφωνηθεί όλοι οι νομικοί και οικονομικοί όροι που συντάσσουν το συμβόλαιο, η διαδικασία ολοκληρώνεται με την καταβολή φόρου μεταβίβασης στη Δ.Ο.Υ. που ανήκει το ακίνητο και την υπογραφή του συμβολαίου. Η διαδικασία μεταβίβασης ολοκληρώνεται στο γραφείο συμβολαιογράφου με την παρουσία των δικηγόρων των συμβαλλομένων, καθώς και του συμβούλου ακίνητης περιουσίας που διαμεσολάβησε στη διαδικασία αγοραπωλησίας.